Uleiuri pentru motoare

image 1

Eni ofera o gama larga de lubrifianti performanti care satisfac cerintele tuturor motoarelor pentru autovehicule. Fie ca sunt folositi in masini de oras, autovehicule emblematice sau masini sport, cu motoare pe benzina sau diesel, lubrifiantii Eni sunt extrem de fiabili in toate conditiile de utilizare.

Lubrifiantii Eni respecta cele mai recente si mai restrictive specificatii ale constructorilor de automobile si ale industriei auto, asigurand prin urmare cea mai buna protectie si conservare a pieselor motorului.

Motoarele diesel si cele pe benzina poseda o serie de cerinte generale comune privind lubrifiantii, insa fiecare tip de motor are propriile zone critice legate nu numai de ciclul termic, ci si de conditiile de functionare: motoarele pe benzina sunt, in general, concepute pentru autoturisme, in timp ce motoarele diesel pentru vehicule destinate atat uzului comercial, cat si industrial (autocamioane, utilaje pentru constructii, tractoare, autobuze etc.).

Calitatea uleiului de motor este stabilita prin teste de performanta a motoarelor pe standuri de proba, adesea si prin testarea pe autovehicule (teste pe flota auto). Testarea motoarelor pe standuri de proba se realizeaza in conditii extrem de severe, in baza unor proceduri standardizate care simuleaza situatii critice de functionare. Alte teste, efectuate cu echipamente de laborator, definesc caracteristicile viscozimetrice si de compatibilitate cu materiale (garnituri de etansare).

Aviz juridic    Politica de confidentialitate