Fluide pentru prelucrarea metalelor

image 1

Fluidele pentru prelucrarea metalelor constituie o categorie larga care cuprinde o multitudine de produse cu o mare varietate de utilizari in procesele de prelucrare a componentelor mecanice de orice tip si marime.
In ceea ce priveste compozitia, sunt folosite uleiuri minerale si sintetice, precum si diverse tipuri de produse chimice. In acest domeniu specific exista produse pentru aplicatii generice si produse specifice, concepute pentru anumiti clienti si instalatii speciale. Ca urmare, pentru aceste fluide este necesara asistenta tehnica care sa evidentieze specificitatea fiecarei aplicatii si sa stabileasca modificarile necesare care sa asigure compatibilitatea produsului cu cerintele de lubrifiere specifice.
Cele mai bune rezultate in prelucrarea metalelor se pot obtine doar printr-o stransa colaborare intre furnizor si client si prin stabilirea unui parteneriat intre acestia.

Accentul pe oameni
In zilele noastre, oricine poate intra zilnic in contact cu asa-numitii "potentiali alergeni". Acesti alergeni, care cel mai adesea afecteaza pielea, includ substantele chimice existente in mediul nostru de lucru sau acasa. Pentru a preveni aparitia alergiilor si a complicatiilor acestora, preocuparea majora in prezent consta in evitarea acestor "potentiali alergeni".

Aquamet – mai multa siguranta la locul de munca
Produsele Aquamet au fost dezvoltate in scopul micsorarii, pe cat posibil, a continutului de biocizi utilizati de obicei in lichidele de racire, in vederea reducerii la minimum a potentialului alergen al acestor substante active. Prin aceasta, deschidem noi drumuri deoarece, doar inovarea inseamna progres. In acelasi timp, ne orientam nu numai in functie de limitele legale, ci si de ultimele descoperiri din domeniul sanatatii si sigurantei ocupationale.

Accentul pe utilajele de fabricatie
Cerintele, impuse prin proceselor moderne de prelucrare a metalelor, sunt in continua crestere, fie ca ne referim la operatiuni complicate de taiere a unor oteluri cu rezistente ridicate sau la geometrii complexe. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste curatarea eficienta a piesei prelucrate si protectia impotriva coroziunii. Fluidele moderne de prelucrare constituie parametri importanti in toate procesele de prelucrare, mai ales tinand seama de contributia acestora la cresterea performantei si reducerea, in acelasi timp, a costurilor de prelucrare.

Aquamet – factor de succes in reducerea costurilor de productie
Lichidele de racire Aquamet fac fata oricarei provocari de natura tehnica. Acestea asigura performante maxime prin extinderea duratei de utilizare a sculelor, asigurarea preciziei dimensionale si a celei mai bune calitati a suprafetei. Produsele din gama Aquamet se caracterizeaza printr-o extraordinara biostabilitate si prelungirea duratei de utilizare a sculelor. Pierderile scazute, prin scurgeri, reduc cantitatile necesare refacerii nivelului aducand astfel o contributie importanta la scaderea costurilor de prelucrare.

Accentul pe mediul inconjurator
Una dintre marile provocari ale viitorului consta in exploatarea chibzuita a resurselor noastre. Va trebui acordata o atentie speciala atat utilizarii optime a materiilor prime, cat si planificarii pe termen lung a procesarii ecologice sau a eliminarii deseurilor de produse rezultate prin procesele de fabricatie.

Aquamet – optimizeaza si economiseste resursele
Lichidele noastre de racire asigura durata cea mai mare de utilizare a sculelor. Rezulta astfel, nu doar o reducere a timpilor morti la schimbarea fluidului, ci si scaderea semnificativa a cantitatii deseurilor ce trebuie eliminate. Se reduce consumul si prin scaderea necesarului de realimentare cu fluid ca urmare a pierderilor mai mici prin scurgeri. Fluidele din gama Aquamet de la Eni contribuie in mod semnificativ la optimizarea resurselor in procesul de fabricatie.

Aviz juridic    Politica de confidentialitate